Concursul literar Nora Iuga, editia a II-a, Oneşti, 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010

Dragi prieteni,

După ce am avut un succes neaşteaptat cu prima ediţie a Concursului literar Nora Iuga, ne-am gândit să organizăm şi altceva. Nora Iuga a fost foarte bucuroasă să jurizeze prima ediţie a concursului, iar pentru voi a fost o adevărată provocare. Mulţumim tuturor celor care au participat. George Chiriac şi Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale din Oneşti condus de prof. Gabriela Gîrmacea s-au gândit să realizeze şi ediţia a II-a a Concursului litera Nora Iuga. De data aceasta regulile sunt noi, mai accesibile.

Concursul literar Nora Iuga, Oneşti, 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010

Regulament şi precizări necesare:

1. Concursul se desfăşoară în perioada 2 februarie 2010 – 2 iulie 2010. Textele primite după data limită nu vor mai fi acceptate în concurs.

2. Concursul literar Nora Iuga se desfăşoară pe două categorii de vârstă:

a. pentru scriitorii cu vârsta de maximum 35 de ani, indiferent dacă au debutat sau nu. Dacă au deja un volum, autorii trebuie să trimită câte 3 exemplare din acesta. Adresa pe care vor fi trimise cele 3 volume (identice) este mai jos, la punctul 7. Specificare: ori trimiteţi 3 volume (poezie şi / sau proză) ori trimiteţi grupaj de text (4 poezii şi / sau 2 proze scurte).  Nu este secţiune separată pentru volum de debut.  

b. pentru scriitorii cu vârsta de peste 35 de ani, indiferent dacă au debutat sau nu. Dacă au deja un volum, autorii trebuie să trimită câte 3 exemplare din acesta. Adresa pe care vor fi trimise cele 3 volume (identice) este mai jos, la punctul 7. Specificare: ori trimiteţi 3 volume (poezie şi / sau proză) ori trimiteţi grupaj de text (4 poezii şi / sau 2 proze scurte).  Nu este secţiune separată pentru volum de debut.

3. Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: poezie şi proză scurtă, fără tematică (aşa cum a fost la prima ediţie). Participanţii pot trimite texte pentru ambele secţiuni. Se vor trimite 4 poezii (fiecare poezie să nu depăşească 3 pagini A4) şi / sau 2 proze scurte (fiecare proză scurtă să nu depăşească 5 pagini A4).

4. Textele vor fi editate în Word, caractere Corbel, litera cu mărimea de 16, şi vor fi scrise cu diacritice. Dacă nu aveţi caractere Corbel, trimiteţi oricum (vim modifica noi).

5. Textele vor fi trimise cu sistem motto prin e-mail la adresa: haisafurampepeni@yahoo.com. Textele vor fi însotiţe de o fişă de participare care va conţine câteva date personale: nume şi prenume, adresa, telefon, vârsta, o fotografie de rezoluţie mare, motto, e-mail, etc. Mottoul trebuie să apară pe fiecare pagină din concurs. Se va preciza secţiunea la care se participă (până în 35 de ani, peste 35 de ani).

6. Taxa de participare este de 20 lei pentru fiecare secţiune în parte. Dacă participaţi şi la poezie şi la proză scurtă, taxa de participare este de 30 lei.

7. Banii vor fi trimişi prin mandat poştal pe numele Gabriela Gîrmacea, la adresa: Centrul de Experienţe Pedagogice şi Culturale, strada Republicii, nr. 58, ap. 194, cod 601025, Oneşti, judeţul Bacău. Pe mandatul poştal există o rubrică numită “Loc pentru corespondenţă”. Această rubrică va fi completată cu menţiunea “Pentru Concursul literar Nora Iuga”. Întrebaţi la oficiul poştal cum se completează corect mandatul poştal şi rugaţi să verifice corectitudinea acestuia. Dacă este cazul, volumele vor trebui trimise tot pe adresa precizată mai sus.

8. După ce trimiteţi banii, veţi primi confirmare de la noi. Aşadar, adăugaţi id-ul de messenger al lui George Chiriac: haisafurampepeni.

9. Premiile vor fi anunţate ulterior, în funcţie de banii strânşi. Vor fi premii în bani: Premiul Nora Iuga, premiul I, premiul II, premiul III. Se vor premia cele mai bune texte primite în concurs. Noi sperăm să ajungem la:

 

Premiul Nora Iuga – 1500 lei (750 lei la proză şi 750 lei la poezie)

Premiul I – 1000 lei   (50o lei la proză şi 500 lei la poezie)       Premiul II – 600 lei   (300 lei la proză şi 300 lei la poezie)        Premiul III – 400 lei (200 lei la proză şi 200 lei la poezie)

Pentru fiecare secţiune se vor anunţa câte 4 nominalizaţi. Pe lângă premiul in bani, câştigătorii vor mai primi diplomă, cărţi,  revista „Experienţe culturale, etc.  

10. Juriul va fi alcătuit din 6 scriitori: Nora Iuga, Octavian Soviany, Miruna Vlada, George Chiriac, Moni Stănilă, Gabriela Gîrmacea. 

 11. Premierea va avea loc la Oneşti, la sfârşitul lunii iulie. Data exactă a premierii va fi precizată ulterior (va fi după data de 18 iulie).

12. Nerespectarea regulamentului duce la excluderea textelor din concurs.

13. Dacă trimiteţi texte pentru concurs adăugaţi pe mess id-ul haisafurampepeni, pentru eventuale ştiri, informaţii, confirmări, etc.

George Chiriac & Gabriela Gîrmacea

63 responses to this post.

 1. De ce în fiecare an am 36 de ani?

  Răspunde

 2. Posted by irina on 10/02/2010 at 10:03 pm

  care este data limita a inscrerii?

  multumesc

  Răspunde

 3. Posted by Anonim on 11/02/2010 at 9:46 am

  O singura observatie am de facut in legatura cu: „Nora Iuga va reveni la Oneşti, va fi unul din cei 4 membrii ai juriului…”. Corect este ‘unul din cei 4 membri’.

  Răspunde

 4. Posted by vanghelis008 on 11/02/2010 at 10:41 am

  N-am putea sa furam altceva?Aceasta a fost prima intrebare.Pe masura depanarilor amintirilor din copilarie, sectiunea eseurilor s-a sectionat de-a binelea, ca nu mai apare nicaieri.Vreti sa repetati daca eseurile au o tematica independenta sau se pot apropia de fotografie conform titlului:Cumn sa ne fotografiem in pijamale in timpul pranzului?Eu prefer varianta fara pijamale, adica independenta.Daca as scrie eseu, in cate pagini ar trebui sa-l inchid? Si prin cate exemplare pot sa il las sa zburde brambura?
  Dar de ce nu aveti spre exemplu o adresa unde pot fi salvate textele direct de pe calculator, fara sa mai trimitem materialele prin posta?Asta asa ca o alternativa la cealalta posibilitate mai putin cibernetica.Mai am intrebari dar ma gandesc mai intai la ele si pe urma am sa le pun, ca sa nu-i imbolnavesc poe membrii juriului de inima rea.Cu stima, vanghelis007

  Răspunde

  • Salutare,

   1. Concursul este de proza scurta, nu de eseuri.
   2. Lasati comentariile rautacioase pentru mai tarziu.
   3. Textele pentru concurs nu se trimit prin posta, ci prin e-mail. Doar volumele celor debutati deja se trimit prin posta.

   Răspunde

 5. Posted by veb13 on 11/02/2010 at 10:45 am

  de apreciat că aţi revenit asupra condiţiilor de participare, însă rămâne întrebarea de ce această delimitare?

  Precizez faptul că acest concurs, face subiectul unei postări pe „blogspot”, iar vechiea „formă” a concursului a fost salvată în format *pdf şi disponibilă pentru download.

  Dreptul la replică îl puteţi exercita pe
  http://dinbeci.blogspot.com/2010/02/vremea-cand-trebuie-sa-renunti-la.html

  Răspunde

  • Am sa va rog sa stergeti si sa reveniti in pdf cu noua formula a concursului. Am facut aceasta delimitare intre varste pentru ca un student sau elev de liceu nu scrie ca unul de 40-50 de ani, adica profesionist.

   Răspunde

   • A şterge o însemnare din blog contravine principiilor mele… etice, dar bineînţeles am facilitat download-ul pentru noua formă a regulamentului.
    😀

 6. Posted by Viorel Ploesteanu on 11/02/2010 at 11:26 am

  Pot trimite banii de taxă în coletul cu cele trei volume?
  Felicitări pentru inițiativă!

  Răspunde

 7. Posted by Paul on 11/02/2010 at 3:33 pm

  Ma cucur, caci al meu e din 2008, si nu stiam daca pot participa (desi nu l’am mai trimis pana acum la nici un concurs).
  Multumesc pentru raspuns.

  Răspunde

 8. Posted by Paul on 11/02/2010 at 3:37 pm

  Si pentru concursul de manuscrise taxa e tot de 20 de RON, banuiesc…

  Răspunde

 9. Posted by AndreeaN on 12/02/2010 at 9:17 am

  Pot participa la sectiunea „poezie” cu un volum (am debutat doar cu poezie) si la „proza scurta” cu 2 proze?
  Multumesc

  Răspunde

 10. eu nu mai am 3 exemplare din volum:(

  Răspunde

  • Buna seara,

   Daca nu mai aveti 3 exemplare din volum, va rog sa trimiteti grupaj de 4 poezii si / sau 2 proze scurte. Vad ca aveti blog… ar fi bine daca puteti mediatiza Concursul literar Nora Iuga si pe pagina dvs. Toate bune.

   Răspunde

 11. voiam sa intreb daca pot trimite doar un volum. la concursul de poezie nu particip:) dar o sa mediatizez blogul dvs. chiar aveam de gand 🙂

  Răspunde

 12. ba chiar mi-am adus aminte ca deja am adaugat linkul concursului

  Răspunde

 13. Vreau sa stiu daca acceptati in concurs si tineri din R.Moldova.
  Multumesc!

  Răspunde

  • Buna ziua,

   Nu am precizat, dar concursul nu are restrictii de acest gen. Puteti participa din orice zona a lumii, atat timp cat textele trimise in concurs sunt in limba romana.

   Răspunde

 14. Posted by Dragos on 16/02/2010 at 3:24 pm

  „7. Specificare: ori trimiteţi 3 volume (poezie şi / sau proză) ori trimiteţi grupaj de text (4 poezii şi / sau 2 proze scurte).”

  Volumele trebuie sa fie de proza scurta? Se accepta roman?

  Răspunde

 15. Posted by dorothy on 19/02/2010 at 11:16 pm

  Buna,
  frumoasa initiativa.
  daca ma aflu in strainatate cum pot trimite banii prin mandat postal?
  ma tem ca e valabil doar pe teritoriul Romaniei ,dar poate ma insel.

  Răspunde

 16. Posted by Maria on 21/02/2010 at 12:47 pm

  Buna ziua,

  Am doar 14 ani dar sunt pasionata de creatia literara si as dori sa va intreb daca se poate participa si la aceasta varsta.

  Răspunde

 17. Posted by Boris Ioachim on 22/02/2010 at 7:59 am

  Excelenta idee acest concurs!

  Răspunde

 18. Cit de necesara initiativa! O trimbitez pe unde pot, fur pepeni cu entuziasm si ma pierd intr-un nor de praf.

  Răspunde

 19. Posted by Dragomir on 23/02/2010 at 8:39 pm

  Buna seara,

  La ce data se calculeaza varsta scriitorului? De exemplu eu implinesc 35 in 13 aprilie, asta inseamna ca daca trimit textele pana in 13.04 sunt in categoria „pana in 35 de ani”, iar daca le trimit dupa 13.04 sunt in categoria „peste 35”?

  Multumesc!

  Răspunde

 20. Posted by Irinuca on 25/02/2010 at 4:13 pm

  Buna ziua! Eu am totul gata, textele pregatite. Am trimis azi banii prin mandat postal. Astept confirmarea primirii lor. Problema mea este in legatura cu tipul de scris folosit. Nu am Corbel. Pot folosi altceva, de exemplu, Times New Roman? De asemenea, pe langa datele de contact este necesar sa anexez si un CV? Toate scrierile trebuie incluse in acelasi document Word? Va multumesc.

  Răspunde

  • Buna,

   Trimite textele pe mail. Iti voi da confirmare cand primesc banii. Poti folosi si Times New Roman. Nu este necesar un CV, trimite doar datele cerute de regulament. Toate textele trebuie intr-un singur document word. V-am adaugat si pe mess pentru eventuale stiri, noutati, etc.

   Răspunde

 21. Posted by lia on 27/02/2010 at 11:03 am

  dar.. . cum includem fotografia in fisa de participare? in documentul word? sau mai bine o atasam separat??
  multumesc

  Răspunde

  • Buna ziua,

   Puteti sa ma adaugati si pe mess pentru eventuale informatii, stiri, discutii sau confirmari. Fotografia o puteti atasa separat sau in document – nu importa. Toate bune.

   George Chiriac – organizator

   Răspunde

 22. mai am o intrebare. sa inteleg ca nu este un premiu special pentru colaj de poezie si altul pentru volum?
  nu cred ca este corect ca un volum sa concureze alaturi de un colaj.

  Răspunde

 23. Posted by Zaharia Georgiana on 03/03/2010 at 10:57 am

  Buna ziua!
  Cum adica cu sistem motto? Iar fisa de inscriere este una tip, sau pur si simplu trec eu datele cerute pe o foaie?Va multumesc!

  Răspunde

  • buna ziua

   mottoul se alege de dvs si se va trece pe fiecare foaie a documentului inscris in concurs. datele personale se vor trece intr-un document separat, nu exista cerere tip. va astept pe mess pentru alte nelamuriri la id-ul haisafurampepeni

   Răspunde

 24. Posted by k on 07/03/2010 at 6:46 pm

  foarte interesant!
  abia astept sa particip 🙂

  Răspunde

 25. Posted by ramm on 12/03/2010 at 8:20 pm

  Bună seara !
  Banii îi trimit înainte, iar textele le trimit după ce îmi confirmaţi primirea banilor ?

  Răspunde

 26. Frumoasa initiativa. Sper ca voi putea participa. Nu ar fi fost mai usor sa aveti un cont in care sa trimitem banii? Si sa va scanam ordinul de plata 🙂 Dar e bine si prin mandat, asta e 🙂 Nu-mi plac drumurile la posta, recunosc 😀 Posta romana ma dispera. Succes tuturor participantilor, voi participa si eu, sper sa ne intalnim 🙂

  Răspunde

 27. […] de poezie si de proză scurtă Am aflat despre concursul literar „Nora Iuga”. Îmi pare tentant. Cine mai […]

  Răspunde

 28. Aceeasi persoana poate participa si la sectiunea poezie si la sectiunea proza scurta? In caz ca da, cum e cu taxa?

  Răspunde

  • Cititi regulamentul !

   O persoana poate participa la ambele sectiuni, iar taxa de partipare este de 30 de lei pentru ambele sectiuni. Daca se opteaza pentru o singura sectiune, taxa de partipare este de 20 lei. Multumesc

   Răspunde

 29. Ah! Am vazut acum specificarea din regulament ,,si / sau ” 🙂

  Răspunde

 30. […] “Va aştept la Concursul literar Nora Iuga, detalii pe blog“ […]

  Răspunde

 31. […] se poartă printre bloguri / blogări: Concursul primăverii, concursul de PA-uri, Concursul literar Nora Iuga, Concurs Rotund etc., […]

  Răspunde

 32. Posted by Ioana Griga on 29/03/2010 at 8:05 pm

  Critica sau eseul nu sunt acceptate?

  Răspunde

 33. Posted by Ioana Griga on 29/03/2010 at 8:05 pm

  Critica si eseul nu sunt acceptate?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: